vrijdag 21 oktober 2016

´Geen zin om te koken` Pitabroodje met falafel.


Ik denk dat we allemaal wel eens een dag hebben waarop we geen zin hebben om heel uitgebreid te koken.
Te druk, laat thuis, of gewoon even geen energie...
Dan is dit een heerlijk alternatief voor fast food en afhaal maaltijden.


Dit heb je nodig:  (vegan)

1 pakje afbak pita broodjes.
1 pakje kant en klare falafel. (bij de meeste supermarkten te koop)
halve rode ui in ringen gesneden.
5 cherry tomaatjes in plakjes.
1/4 stuk komkommer in plakjes gesneden.
1 avocado door de helft en ontpit.
1 heel klein teentje knoflook.
groene of zwarte olijven. (optioneel)
zout en peper naar smaak.



Zo ga je te werk:

verwarm de oven en bak de pita broodjes zoals aangegeven staat op de verpakking.
Verwarm een koekenpan met een heel klein beetje olijfolie op matig vuur en bak hierin zachtjes de falafel tot ze mooi goud bruin en warm zijn.
Maak ondertussen de groenten klaar.
Halveer de avocado en haal de pit eruit. snij 1 helft in plakjes en zet appart.
Prak de andere helft van de avocado helemaal fijn en pers een klein knoflook teentje hierboven uit.
Meng de geprakte avocado goed met de knoflook en voeg zout en peper naar smaak toe.
Ik gebruik de geprakte avocado als een soort saus in plaats van gekochte knoflook saus.
Als de broodjes gebakken zijn en de falafel warm en goud bruin is kun je de pita broodjes gaan vullen.
Met dit recept kun je natuurlijk alle kanten op, voeg bijvoorbeeld blaadjes sla of spinazie toe of doe er een lekkere pittige saus bij zoals harissa.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten