vrijdag 21 oktober 2016

Rabarber aardbeien chia jam.


Rabarber is maar heel even in het jaar verkrijgbaar en als het dan eindelijk in de winkel ligt, wil ik er ook meteen wat lekkers mee maken.
Naar mijn smaak is rabarber altijd een beetje te zuur daarom zet ik er meestal in het recept iets zoets tegenover.
In dit geval aardbeien...
In dit recept gebruik ik voor de jam maar 1 eetlepel suiker!!!! In plaats van half fruit half suiker in normale jam recepten.
Door het gebruik van chia zaad bind de jam mooi en het is ook nog eens super gezond voor je.
Met weinig ingrediënten iets heel lekkers maken.
Heerlijk voor op toast, pap, ijs of zoals ik op de foto heb gedaan door een beetje kokosyoghurt.


Voor ongeveer 150 gram jam. (vegan)

Dit heb je nodig:

125 gram rabarber.
125 gram aardbeien.
Sap van een halve sinaasappel.
1 eetlepel kokossuiker.
1 eetlepel chia zaad.


Zo ga je te werk:

Haal de schil van de rabarber af en snij in kleine stukjes.
Haal de kroontjes van de aardbeien af en was de aardbeien samen met de rabarber en laat goed uitlekken.
Doe de rabarber en de aardbeien samen met de suiker en het sap van de sinaasappel in een klein pannetje en zet op laag vuur.
Sudder het fruit langzaam met een deksel op de pan tot het fruit helemaal zacht is geworden.
haal het pannetje van het vuur en laat heel even afkoelen.
Maal met een blender het fruit helemaal glad en voeg de chia zaden toe.
Roer goed door en laat de jam nu helemaal afkoelen.
zet ondertussen een pan met water op waarin je een klein potje kunt uitkoken.
Als de jam helemaal is afgekoeld kun je het in het potje doen en in de koelkast een week bewaren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten