vrijdag 21 oktober 2016

Spicy noodles


Als ik van een vriendin een flesje heerlijke geroosterde sesamolie krijg dan moet ik daar natuurlijk meteen iets heerlijks mee maken.
Vandaar deze licht pittige noodles.


Dit recept is voor 4 personen.  (Vegan)

Dit heb je nodig:

250 gram noodles.
3 eetlepels sesam olie.
4 grote eetlepels pindakaas.
6 eetlepels sojasaus.
2 eetlepels chili olie.
1 eetlepel kokossuiker of bruine suiker.
1 eetlepel geraspte verse gember.
2 teentjes geperste knoflook.
125 gram tauge.
250 gram champignons gesneden in plakjes.
2 lente uitjes in ringen gesneden.
Flinke hand vol geroosterde pinda´s
1 eetlepel sesam zaadjes.
1 rode peper (optioneel)



Zo ga je te werk:

Kook de noodles zoals aangegeven staat op de verpakking, giet de noodles af en spoel onder koud water. Laat uitlekken en zet appart.
Meng voor de saus in een kom 2 eetlepels sesam olie met de pindakaas, sojasaus, chili olie en kokossuiker. Zet appart.
Verhit 1 eetlepel sesam olie in een wok en bak hierin de gember en knoflook of midde hoog vuur zodat de knoflook niet aanbrand. Voeg de champignons en de tauge toe en bak dit ongeveer 4 minuten mee totdat de champignons mooi goud bruin zijn gebakken.
Voeg nu de noodles aan de pan toe en vermeng goed met de groenten en laat de noodles opwarmen.
giet nu de saus in de pan en meng goed door totdat de saus helemaal is opgenomen.
Verdeel de noodles over kommen en verdeel de pinda´s, sesamzaad en eventueel een in ringen gesneden rode peper over de noodles.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten