vrijdag 21 oktober 2016

Groenten couscous


Gezonde groenten tajine.
Lekkere luchtige couscous met gestoofde pompoen, courgette, wortel en kikkererwten.
Door alle specerijen krijg je een heerlijke saus.



Dit heb je nogig:

Halve fles pompoen geschild en in stukken gesneden.
1 grote rijpe tomaat zeer fijn gehakt.
2 tenen knoflook fijn gehakt.
1 rode ui. fijn gesneden
1 kleine courgette in plakjes gesneden.
4 wortels in stukjes gesneden.
1 theelepel ras el hanout kruiden (te koop bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt)
1/2 theelepel tumeric.
1/2 theelepel kaneel.
1 theelepel komijn poeder.
1/2 theelepel koriander poeder.
flinke snuf zeezout.
Flinke snuf vers gemalen zwarte peper.
1 blikje kikkererwten 400 gram.
2 groenten bouillon blokjes.
100 gram couscous.
200 ml groenten bouillon.
2 theelepels olijfolie.
Eventueel wat olijven en brood.



Dit recept is voor 2 a 3 personen. (vegan)

Zo ga je te werk:

Neem een grote braadpan met deksel verwarm 2 eetlepels olijfolie en bak hierin op middelhoog vuur de ui en knoflook.
Hou de knoflook in de gaten zodat hij niet verbrand.
Bak nu onder voordurend roeren de kruiden ongeveer 1 minuut mee. Laat ook deze niet aanbranden.
Voeg nu de fijngehakte tomaat toe en roer goed door het kruiden mengsel.
Voeg de pompoen, wortels en kikkererwten toe en bak even mee met de kruiden.
Voeg de bouillon blokjes en het water toe, roer even goed door en breng aan de kook.
Zet een deksel op de pan en draai het vuur laag.
Laat het gerecht 15 minuten zachtjes pruttelen.
Kook intussen 200 ml water en giet dit over de couscous heen in een kom.
Dek de kom af met folie en laat de couscous 10 minuten wellen.
Voeg na 15 minuten de courgette toe samen met een flinke snuf zwarte peper en laat het geheel nog eens 10 minuten zachtjes garen.
Kijk of de courgette gaar is en proef,voeg eventueel naar smaak nog wat zout toe.
Haal het folie van de kom met couscous af en maak de couscous met een vork los.
Voeg 2 theelepels olijfolie toe en meng dit voorzichtig door de couscous.
Serveer de groenten met de couscous, vers brood, olijven en eventueel een schepje Harissa voor een beetje pit.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten